Hopp til hovedinnhold

Sorry — This content is not available in your language

Informasjonskapsler på digilaer.no

Nettstatistikk

Vi samler inn opplysninger om besøkende på digilaer.no. Formålet er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Statistikken gir oss svar på blant annet hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Du kan lese mer om dette under overskriften "Informasjonskapsler" lengre ned på siden.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form.

Avidentifisert betyr at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til deg som bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de to første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. IP-adressene behandles på aggregert nivå, som betyr at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

Vi bruker analyseverktøyet Matomo på vårt nettsted. Se nærmere informasjon under "informasjonskapsler".

Behandlingsgrunnlag: Personvernforordningen artikkel 6 nr.1f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å ivareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å forbedre våre tjenester.

 

IP-maskering

Vi har valgt å maskere deler av brukerens IP-adresse, slik at informasjonen ikke inneholder identifiserbare personlige opplysninger.

 

Lovpålagt å informere om informasjonskapsler

Informasjonskapsel kan bli brukt til å spore nettbruken din. I henhold til lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven), skal alle besøkende på et nettsted som benytter seg av informasjonskapsler ha tilgang til informasjon om informasjonskapsler og hva den enkelte siden bruker dem til.

Besøkende må også godkjenne at informasjonskapsler blir benyttet. Godkjenningene gjøres gjennom innstillingene i nettleseren.

Behandlingsgrunnlag: Personvernforordningen artikkel 6 nr.1f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å ivareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å forbedre våre tjenester.

 

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?

På digilaer.no blir informasjonskapsler brukt til å generere statistikk og enkle brukerundersøkelser som brukes til forbedring av våre nettsider.

Informasjonskapslene brukes også hvis du endrer tekststørrelse på nettsidene våre, slik at de kan tilpasse seg dine tidligere ønsker. Opplysningene vi samler inn kan ikke bli brukt til å identifisere eller spore enkeltpersoner.

Vil du vite mer om informasjonskapsler, kan du lese om det hos Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

 

Hvordan blokkere informasjonskapslene?

Hvis du ikke ønsker å benytte deg av informasjonskapsler, kan du endre innstillingene i nettleseren slik at du enten blokkerer informasjonskapsler fra å bli lastet ned automatisk, eller at du får et valg om å laste ned hver enkelt informasjonskapsel.

Informasjonskapsler som har blitt lastet ned tidligere kan slettes via nettleseren. For informasjon om hvordan du gjør dette, må du se dokumentasjonen for den aktuelle nettleseren.

 

Forhindre lagring av dine besøksdata

Om du ikke ønsker at Matomo skal samle dine besøksdata, kan du installere Matomo opt-out. Dette er en tilleggsfunksjon for din nettleser som forhindrer slik lagring. 

 

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler i Matomo

 
Navn på informasjonskapsel Varighet Beskrivelse
_ga 2 år Det brukes en identifikator bestående av to tilfeldig genererte 32-biters tall. Brukes for å skille mellom unike, anonyme brukere.
_gat 10 minutter Brukes for å redusere frekvens på etterspørsel.